Community Films

De regio in beeld

Community Films2019-05-19T09:30:23+01:00

Praktische tips voor het maken van je eigen video!

Zelf een promotiefilmpje maken? Niet iedereen kan de kosten opbrengen voor het laten maken van een video om een initiatief optimaal te presenteren. Maar met de juiste begeleiding en kennis, in combinatie met gratis online tips, kan iedereen met een smartphone, tablet of (video)camera zelf filmpjes maken.

Community Films, voor iedereen!

‘Community Films’ is een initiatief bedoeld voor inwoners, ondernemers, cultuurmakers, erfgoed beheerders, en initiatiefnemers in de provincie Groningen. Met dit project wordt de nadruk gelegd op ‘de pracht en kracht’ van onze regio. Deze website, met uitgebreide informatie en gratis online tips en advies, is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om een eigen video te kunnen maken, en op die manier een steentje bij te dragen aan het promoten van ons bijzondere gebied.

Film laten maken met je eigen beelden? In deze video leggen we uit precies hoe het werkt!

Stichting Hogeland in beeld

Community Films is een project van Stichting Hogeland in Beeld. De stichting initieert met name projecten om Het Hogeland op positieve wijze in beeld te brengen. Door het gebruik van nieuwe media te bevorderen en mensen de tools te geven om zelf te gaan filmen, hopen we de vele kwaliteiten van ons gebied, de bijzondere producten, en de (vaak kleinschalige) initiatieven nóg zichtbaarder te maken!

Zelf een filmpje maken? Wat heb je nodig?

film_projectorSmartphones en tablets hebben tegenwoordig allemaal de mogelijkheid om te filmen – en de kwaliteit wordt steeds beter. Ook een digitale camera heeft vaak een filmfunctie. Naast uitleg over het filmen, geven we tips om hoe je beelden kunt bewerken, hoe filmpjes te delen op social media en over de mogelijkheden van live streaming.

Laten we samen onze prachtige regio in beeld brengen!

Wij helpen u op weg met advies, uitleg en praktische tips!

Naar voorbereiding