Kunst & Cultuur

We kunnen gerust zeggen dat de Marne bol staat van kunst en cultuur. Onze gemeente herbergt een groot aantal kunstenaars, musici, cultuurmakers, acteurs, (tuin)architecten en schrijvers. De stoere natuur en prachtige luchten vormen voor velen een inspiratiebron. De Marne biedt bovendien heel veel ruimte om in alle rust te werken. Het hele jaar door zijn er theatervoorstellingen, optredens, exposities, kunstroutes en open ateliers te bezoeken.

VIDEO | Houten platencamera van fotograaf Caroline Penris

Eenrum. Naast digitale fotografie maakt Caroline foto’s met een antieke balgcamera uit 1900. Caroline neemt ons mee terug in de tijd en laat zien hoe een portret met deze camera gemaakt wordt. 

Lees verder

Roel Stolvoort, geïnspireerd door De Ploeg

Opening van een expositie van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort. Roel vertelt over zijn werk, stijl en onderwerpkeuze, geïnspireerd door De Ploeg. Roel woont en werkt in Zuidwolde.

Lees verder

Caroline Penris – fotograaf

Of het nu gaat om een portret of een documentaire serie: mensen zoals ze zijn in hun gewone bijzonderheid, dat is wat Caroline Penris fotografeert. Ze maakt met een digitale camera series over uiteenlopende onderwerpen.

Lees verder

Ambacht in Het Hogeland

De Marne, sinds januari 2019 Gemeente Het Hogeland, heeft veel inwoners met creatieve beroepen. Maar hoeveel mensen beheersen eigenlijk nog ambachtelijke technieken als houtbewerking, smeden of spinnen?

Lees verder

Museum de Eenhoorn

In 2018 hebben Bruce de Jonge en Astrid Koper zich in het oude stationsgebouw van Ulrum gevestigd. Daar openden zij op 1 mei Museum De Eenhoorn.

Lees verder

Constanze Cromwell – Tegelkunst en PolyGlassArt

Constanze heeft zich gespecialiseerd in de Tegelkunst en op het gebied van PolyGlassArt. Zij laat zich in haar werk inspireren door alles in haar omgeving. Naast het maken van haar eigen kunstwerken geeft Constanze workshops en cursussen.

Lees verder

Film Waatersvloed 1717

Stichting Behoud Bibliotheek De Marne liet onlangs een film maken over de Kerstvloed van 1717. Aan de hand van de schitterende filmbeelden en boeiende soundtrack van filmmaakster Sarah Stiles wordt in de bibliotheek van De Marne in Leens zichtbaar en hoorbaar gemaakt wat er in die Kerstnacht gebeurd is en wat de gevolgen waren. Nog te zien tot mei 2018 in bibliotheek De Marne, Breekweg 2.

Lees verder

Ingrid van der Spoel – fotograaf

Een veelvuldig terugkerend thema in het werk van Ingrid Daniella van der Spoel (afgestudeerd aan de Fotoacademie) is de tijdelijkheid en de schoonheid van het leven en de dood. Haar achtergrond als bioloog vormt een belangrijke inspiratiebron voor haar werk. De sfeer in haar foto’s is sprookjesachtig, mysterieus en melancholisch. Een op het eerste gezicht lieflijk tafereel krijgt ineens een sinistere ondertoon van verval en betrekkelijkheid. Decompositie, aldus Ingrid, is ook een vorm van compositie.

 

Lees verder

Beeldende installatie Vliedorp

Twaalf grafzerken en een aantal bomen is alles wat rest van Vliedorp: een dorpje dat ontstond in de middeleeuwen.

Lees verder

Flos Pol – Kunst vanuit verbondenheid met de natuur

Flos Pol is geboren in Haarlem en opgegroeid in Meppel. Vanaf 2000 is ze werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar, maar vanaf haar 35e heeft ze altijd geschilderd.

Lees verder

Landhuis Oosterhouw

Verscholen tussen monumentale bomen, omgeven door markant haagwerk is het 19e-eeuwse notarishuis bewaard gebleven in zijn oude luister. In het huis wordt het interieur bezield door de collectie Groninger realisten die de dichter C.O. Jellema verzamelde.

Lees verder

Kom mee naar buiten allemaal

Lente! Buiten zingen de merels dat het een lieve lust is, het zonnetje breekt door en overal komen de sneeuwklokjes, crocussen en narcissen al weer op. Tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de prachtige tuinen die we in De Marne hebben.

Lees verder

Burdy – Volkszanger uit Ulrum

Al sinds zijn kindertijd timmert Ulrummer Burdy (artiestennaam van Lebertus Lammert Schaap) aan de weg.

Lees verder

Kerk van Niekerk in 360 graden

Interieur van de kerk van Niekerk. Klik op de foto om te draaien, links, rechts, beneden en boven. 

Lees verder

Boeken Uitleenpunt in ‘t Olde Heem Kloosterburen

Het Boeken Uitleenpunt is in 2011 opgezet door Stichting SintJan en Dorpsbelangen toen de bibliotheek in Kloosterburen de deuren sloot vanwege bezuiniging.

Lees verder

Gerlof Alves – Feestelijke hobbies

Al 25 jaar lang verzamelt Gerlof Alves uit Kruisweg kerststallen en winterlandschappen. Van alle onderdelen die hij her en der op de kopt tikt maakt hij steeds nieuwe taferelen.

Lees verder

Landgoed en Borg Verhildersum

Borg Verhildersum werd, na het vertrek van de laatste bewoners in 1953, opengesteld voor publiek. De schitterend ingerichte kamers bieden de bezoekers een kijkje in het leven op een landgoed in de 19e eeuw.

Lees verder

Liesbeth Annokkee – schrijver

Liesbeth Annokkee debuteerde in 2003 met haar roman Nachtplantsoen. Vanaf 2005 is ze schrijfdocent proza, eerst bij de Schrijverschool (Kunstencentrum Groningen) later bij de Volksuniversiteit Groningen/Groninger Forum Academie waar ze de tweejarige professionele schrijfopleiding voor haar rekening neemt.

Lees verder

Hilbert Geerling – Goochelaar en Verhalenverteller

Hilbert Geerling, vijfvoudig Nederlands kampioen goochelen, heeft zijn thuisbasis in Warfhuizen.

Lees verder

Dark Sky Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer is het tweede Dark Sky Park van Nederland geworden en heeft het predicaat Dark Sky Park gekregen! De International Dark Sky Association wil op deze manier de duisternis koesteren en beschermen. 

Lees verder

Rense Sinkgraven, schrijver

Rense Sinkgraven is de voormalige stadsdichter van Groningen en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2005 debuteerde hij met de bundel Bombloesem. In 2009 kwam zijn bundel Sloop de stad met tedere woorden uit.

Lees verder

Ton van der Velden – Theaterherberg

Acteur Ton van der Velden raakte jaren geleden al verliefd op het Groninger landschap.

Lees verder

VIDEO | Bij de kunstenaars – Ulrum

‘Bij de kunstenaars’ in Ulrum, op bezoek bij kunstenaars Harm van der Meulen en Margriet Barends tijdens de Opentuinendagen.

Lees verder

Margreet Doornbos ~ kunstenaar

Schilderen, ruimtelijk werk, het is voor beeldend kunstenaar Margreet Doornbos uit Eenrum een proces waar ze graag in duikt. Overal zijn mensen, situaties of dingen die haar kunnen inspireren en fascineren, die de moeite van onderzoek waard zijn, waar ze een nieuw beeld bij wil maken.

Lees verder

Laxmi Bickley – musicus

Laxmi Bickley heeft een internationale carrière opgebouwd als violist en altvioliste. Ze genoot haar opleiding aan de Royal Northern College of Music in Manchester, Engeland en daarnaar op het Conservatorium van Amsterdam.

Lees verder

Vogelkijkhut Jaap Deensgat

Het nationaal Park Lauwersmeer is bij uitstek een paradijs voor vogelliefhebbers. In dit natuurgebied met eilandjes, plassen, grasland en rietkragen broeden vele vogelsoorten en komen tienduizenden grauwe, kol- en brandganzen de winter doorbrengen.

Lees verder

Annemarie Mayers ~ keramiek

Voor Annemarie Mayers is kunst creëren een spiritueel proces.

Lees verder

VIDEO | Textieldagen Verhildersum

Oude en nieuwe handwerktechnieken worden gepresenteerd en gedemonstreerd plus de textielexpositie ‘Groninger Dracht meets Fashion Tech’. 

Lees verder

Het Hinsz-orgel in Leens

Psalm 6 gespeeld door Sietze de Vries op het Hinsz-orgel in Leens…

Lees verder

Sienemarne filmhuisfilms, Schouwerzijl

Voor bijzondere films kun je in De Marne terecht bij Sienemarne in ‘t Zylhoes in Schouwerzijl. Per seizoen worden daar negen kwaliteitsfilms vertoond van het genre filmhuisfilm.

Lees verder

VIDEO | Atelierroute Lauwersland

Een sfeerimpressie van de 25ste ‘Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland’. De route start in het atelier van Aly van der Wal in Zoutkamp.

Lees verder

VIDEO | Tico Top, beeldhouwer

Momentopname (live uitgezonden) – op bezoek in het atelier bij Tico Top. Houtsnij- en beeldhouwwerk.

Lees verder

Route 99 Atelierroute op Het Hogeland

Route 99. Iedere laatste zondag van de maand van 12.00 ~ 17.00 uur nodigen kunstenaars u uit om een kijkje te nemen in hun ateliers.

Lees verder

VIDEO | Tally Kosmeier ~ Galerie Gewaagd

Tally Kosmeier van Galerie Gewaagd vertelt over de galerie in Hornhuizen en één van de exposities. ‘Spanning tussen verschillende uitingsvormen in de kunst door een combinatie van nieuw en bekend talent staan centraal’.

Lees verder

VIDEO | Gerard Koster – kunstenaar

Zover het oog reikt.’ Bezoek aan atelier van landschapsschilder Gerard Koster tijdens de voorbereiding van zijn expositie. In zijn woonplaats Kloosterburen is Gerard Koster 26 juli 2015 op 82-jarige leeftijd overleden.

Lees verder

House for Sale sessions

Korte impressie van Roodehaan Live! MetLinde Nijland en Bert Ridderbos, opgenomen in de Ruimtela Houwerzijl. De opzet van de ‘bordopschoot’ concerten van Roodehaan Live is dat 60-70 gasten kunnen genieten van danwel diner en concert of alleen het concert.

Lees verder

Kunst op de Deel

Op de fiets, lopend of met de auto langs kunst in boerenschuren en onderweg bijzondere architectuur meepikken. Dat is Kunst op de Deel.

Lees verder

Kunst in en om de Kerk – Vierhuizen

Korte fotoimpressie met enkele werken uit de tentoonstelling ‘Kunst in en om de Kerk’ van 2011. Met werken van 22 kunstenaars in gemeente De Marne. 

Lees verder

VIDEO | Quiltententoonstelling Kerk Zuurdijk

Quiltgroep “De Lappenkatjes” van het Groningse hogeland bestaat 10 jaar en viert dit met een tentoonstelling van rond de 40 quilts in de sfeervolle kerk van Zuurdijk.

Lees verder

Ellen Meereboer – fotograaf

‘Ik betreed een kleine verlaten boerderij aan de ruige kust van West-Ierland. Loop door wat eens de woonkamer was. Er zijn ook schapen in het huis, een paar lammeren zitten in de keukenkast.

Lees verder

Arthur Kruisinga – kunstenaar

Voor het huis van Arthur Kruisinga staat het Kleinste Museum van het Land: een kistje op een in de grond gestoken paal waar een prentbriefkaart rechtop in kan staan, zo groot. Eén kant is open, erin staat het kunstwerkje. Het is een kijkdoos. Er zijn heel wat meer kijkdozen gemaakt: gestolde miniatuurtheatertjes zijn het.

Lees verder

Ben Steijn – kunstenaar

Ben zwerft vanuit zijn atelier op het Hoogland, ’t wad, de vissershaven, en het Lauwersmeer.

Lees verder

Wouter Wieringa – schrijver

Wouter Wieringa  schrijft korte verhalen, columns, blog en essays. Hij kijkt met verwondering naar de gewone dingen. In zijn verhalen zit altijd wel ergens een glimlach of een verrassende twist. Soms begint hij zomaar ergens en het is steeds verrassend waar hij dan uitkomt. Maar niets is zomaar. Besmuikte humor is hem niet vreemd.

Lees verder

Sarah Zoutewelle-Morris

Sarah Zoutewelle-Morris (1949) is een Amerikaanse kunstenares. Samen met haar man Rende, die meubelmaker en houtkunstenaar is, woont ze in Warfhuizen.

Lees verder

Rende Zoutewelle

Rende Zoutewelle (1956), fijn houtbewerker en kunstenaar, studeerde ooit in Groningen af in een heel andere richting, namelijk culturele antropologie en geografie.

Lees verder

Teus van Ruiswijk – organisator

Teus van Ruiswijk (Ede, 1956) is sinds 2007 exploitant van camping Roodehaan, uitbater van Roodehaan eten & drinken en bedenker en organisator van Roodehaan live en van de Roodehaan “bord op schoot” concerten.

Lees verder

Ina Fekken – kunstenaar

Voor Open Stal te Oldeberkoop, het kerkje van Adorp en recentelijk tijdens Kunstmoment Diepenheim heeft Ina papierwerken aan de wand gemaakt.

Lees verder

Hans Sas – fotograaf

Gefascineerd door noordelijke landschappen en waddenkust. “Deze onderwerpen zijn al ruim 20 jaar mijn passie. De eerste jaren heb ik mij vooral gericht op het agrarische landschap en de boeren die daar werken. Daarna kwam het wad in zicht en na het Groninger wad en kwelder kwamen ook het Friese en het Duitse wad in beeld. Bij het Duitse wad hebben vooral de Halligen mijn voorkeur.”

Lees verder

VIDEO | Stichting Kunstmarkt Waddenland

Live uitzending: op bezoek bij Nou nog mooier en Stichting Kunstmarkt Waddenland in Warfhuizen. Rondleiding door Christianne Putting, Lijstenmakerij met Jack Putting aan het werk, galerie, kunst bij de koffie (koffie- en theehuis), werk van veel kunstenaars en de winkel.

Lees verder

Robert van Westendorp ~ kunstenaar

Robert van Westendorp heeft zich gespecialiseerd in het verontrustend verbeelden van de mens. Menselijke tekortkomingen worden meedogenloos blootgelegd, wat een aangenaam onbehagen oproept. Niet voor de teerhartigen, wel voor liefhebbers.

Lees verder

Triona Pers

Triona Pers is een kleine ambachtelijke drukkerij en uitgeverij. Dick Ronner zet boekjes met de hand uit loden en houten letters  en drukt in kleine oplagen. 

Lees verder

Sarah Stiles ~ filmmaker/multimedia

Sarah is werkzaam op het gebied van film, muziek en multimedia. Ze heeft een bijzondere affiniteit met de kunst & cultuur sector en projecten waarin mensen in al hun ‘gewone’ bijzonderheden zichtbaar worden.

Lees verder

Bertus Onderwater Beeldhouwer

Beeldhouwer Bertus Onderwater uit het Groningse Schouwerzijl weeft vakmanschap, kunstenaarschap en dichtkunst tot een op zichzelf staand kunstwerk. Zijn werk leidt tot een moment van bezinning, uitbundigheid of een stille glimlach.

Lees verder

Domies Toen Pieterburen

In 1961 redde mevrouw Tine Clevering-Meijer de tuin van de dominee nadat de pastorie door de sloophamer geveld was.

Lees verder

Edit de Gooijer – kunstenaar

Edit de Gooijer studeerde in 1993 af aan de Willem de Kooning Academie, richting 3D-Autonoom. Sindsdien verdiepte zij zich in klei.

Lees verder

Ineke van der Weele – fotograaf

Van oorsprong is Ineke filmer en werkte als regisseur en cameravrouw voor televisie en theater. Ze schreef 2 scenario’s voor televisie films die door haar zelf geregisseerd werden,de NPS zond ze uit. In 2001 verhuisde ze van het westen naar het noorden van het land,stopte met werken maar ziet het leven om haar heen nog steeds als een film voorbij schieten.

Lees verder

Alma Huisken – culinair journalist & auteur

Alma Huisken is (bekroond) culinair journalist, auteur van zes boeken en mede-eigenaar van de prachtige Proeftuin in Molenrij. Daar tuiniert ze op biologisch-dynamische wijze, geeft workshops en verzorgt cursussen in biologisch moestuinieren en praktische tuinecologie. 

Lees verder

Eva Kipp – kunstenaar

“Fantasie en werkelijkheid laten abstracte tekens – (nieuwe)werelden ontstaan. Bevroren tijd, het komen en gaan van mensen en seizoenen, dood-leven-religie, zijn vaak terugkomende elementen in mijn werk…”

Lees verder

VIDEO | Hollands Welvaart Mensingeweer

Korte impressie van Koren- en pelmolen Hollands Welvaart in Mensingeweer,

Lees verder

Christelijk Vrouwenkoor Pro Musica

Christelijk Vrouwenkoor Pro Musica , opgericht in 1989, is een koor met zangeressen uit Leens en omgeving. Momenteel zijn er 22 leden.

Lees verder

Beelden Eddy Roos – Landgoed Borg Verhildersum Leens

Beelden van Eddy Roos in de tuin van Landgoed Borg Verhildersum.

Lees verder

Arda Barten – keramiste

Arda Barten is keramiste. Zij is oorspronkelijk opgeleid als docente handvaardigheid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Naast lesgeven heeft ze zich gespecialiseerd in keramiek.

Lees verder

Hendrik Nicolaas Werkman

Hendrik Nicolaas Werkman (Leens, 1882-1945) was een Nederlands expressionistisch kunstenaar en verzetsstrijder. Hij werd bekend als de drukker van ‘De Ploeg’, de kunstenaarsvereniging die aan het begin van de 20e eeuw het culturele leven in Groningen “opschudde”.

Lees verder

Maureen Butter – glaskunstenaar

Maureen Butter is bioloog, sjamaan en glaskunstenaar. Sinds haar pensionering bij de Rijksuniversiteit Groningen houdt zij zich 100% bezig met glasfusie en kilncasting, technieken waarbij het glas gevormd wordt in een oven.

Lees verder

Het HIP, Informatie Paviljoen Lauwersoog

Het HIP (Het Informatie Paviljoen Lauwersoog). Informatie voor bezoekers over o.a. de visserij, de haven, het waddenerfgoed, het Nationaal Park Lauwersmeer, de ontwikkelingen op Lauwersoog (Proloog) en informatie over recreatie, toerisme en culturele activiteiten in het gebied.

Lees verder

Wil van Donselaar ~ kunstenaar

Wil van Donselaar woont en werkt sinds 2006 in Kruisweg/Kloosterburen. Zij maakt keramiek en schildert, maakt monoprints en collages. Het werk is verrassend en origineel, en laat zich niet in kaders vangen.

Lees verder

VIDEO | Carnaval Kloosterburen

Vijf dagen lang carnaval. Het hoogtepunt van ’t carnaval vindt zondagmiddag plaats: de carnavalsoptocht. 

Lees verder

Arnold Veeman

Arnold is geboren en getogen in het noorden van Nederland. Zijn noordelijke afkomst is onmiskenbaar aanwezig in al zijn muziek: het weidse landschap, uitzichten voorbij de horizon, de sobere, harde en eerlijke instelling van de Groningers.

Lees verder

Anne Wine – kunstenaar

Anne Wine ziet zichzelf als een beeldbouwer en een jutter. De jutter is buiten aan het werk. Zo raapt ze veel van haar materialen op van de straat en tijdens haar wandelingen langs het wad.

Lees verder

Stephen Beale Kunstenaar

Kunstenaar Stephen Beale groeide op onder de rook van Londen maar woont nu in Houwerzijl op het Hoogeland van Groningen.

Lees verder

Nacht van Electra

De Nacht van Electra is een multidiciplinair festival dat zijn inspiratie vindt in het Noord-Groningse landschap. Het land, de zee, de bewoners en het eeuwenoude cultuurlandschap staan centraal in de programmering.  

Lees verder

Jano van Gils

Jano van Gils is een architect, of zoals hijzelf zegt een creatief ruimtelijk conceptueel denker, die sinds kort is neergestreken in het dorp Houwerzijl, waar hij woont en werkt.

Lees verder

Hans Fidom

Hans Fidom is bijzonder hoogleraar Orgelkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en leidt aan het Orgelpark in Amsterdam het muziekwetenschappelijke Orgelpark Research Program. 

Lees verder

Rein Hesselink kunstenaar

Van zwart/wit tot alles wat daartussen zit. Dàt is wat kunstenaar Rein Hesselink intrigeert. 

Lees verder

Kunsthuis Noordwaarts

Kunsthuis Noordwaarts is een centrum voor kunstbeoefening met een divers aanbod van cursussen, workshops, evenementen en faciliteiten op gebied van beeldende kunst. Daarnaast is er ook een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden en kunstkaarten. 

Lees verder

Jelmer Dijkstra kunstenaar

Het werk van Jelmer Dijkstra is realistisch en herkenbaar. Hij maakt schilderijen met acryl op doek en op paneel. De onderwerpen van zijn schilderijen zijn portretten, bootjes, sagen en legenden; kortom schilderijen met een verhaal. 

Lees verder

Theo Onnes kunstenaar

Theo Onnes is vooral bekend geworden door zijn schilderijen van koeien en geiten maar wie meer werk van Theo Onnes bekijkt, ontdekt een wereld waarin ook landschappen en mensen een grote rol spelen. Hij komt uit een schildersfamilie, zijn grootvader, vader en zus, allemaal schilderen ze. 

Lees verder

VIDEO |Galerie Het Raadhuis

Ankie Onnes van Galerie Het Raadhuis in Eenrum.

Lees verder

Joke Kops

Joke Kops houdt zich al tientallen jaren bezig met zakelijke leiding in kunst en cultuur. Onder haar vroegere projecten behoren o.a. ‘Stipendia 1986’ voor het Ministerie van WVC en ‘Parallel Views’ voor Arti & Amitiae en de Nederlandse Spoorwegen.

Lees verder

Peppie Wiersma – artistiek leider, programmeur, musicus

Peppie Wiersma is artistiek leider van o.a. LUDWIG en festival de Nacht van Electra. Zij studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is op vele terreinen in het muzikale veld actief.

Lees verder

VIDEO | Onder de wolken – expositie

‘Onder de wolken’. Autonome sculpturen (van Henk Rijzinga) in en om het dorp Houwerzijl.

Lees verder

Activiteitencentrum NP Lauwersmeer

Activiteiten en startpunt om het Nationaal Park te verkennen. 

Lees verder

Wad’n Klank – Lauwersmeer

Wad’n Klank is de meest noordelijk gevestigde jachthoornblaasgroep in Nederland. Door de geografische ligging hebben zij een speciale band met de (wadden)zee, het Lauwersmeer, de friese en groninger polders.

Lees verder

’t Marnehoes

Cultureel centrum, Wehe-den-Hoorn, in voormalige kerk uit 13e-eeuw.  Sinds de restauratie van 1985 fungeert ’t Marnehoes als cultureel centrum voor de regio Noordwest Groningen. Waar eerder zich de preekstoel bevond is een toneel geplaatst.

Lees verder

Anno Smith – keramist

De Groninger keramist Anno Smith (1915 – 1990) heeft veel naoorlogse woningbouw met figuratieve tegeltableaus en objecten mogen versieren, onder andere in de West-Indische Buurt en de Rivierenbuurt in Groningen. Zijn kunst werd ook veelvuldig in en op openbare gebouwen en in de openbare ruimte toegepast, onder andere in Heerenveen en Diever.

Lees verder

Alex Boerema – fotograaf

Alex Boerema (1963) is, naast professioneel systeembeheerder, fotograaf in hart en nieren.

Lees verder

VIDEO | Ria Loohuizen

Schrijver en auteur Ria Loohuizen en de presentatie van haar boek ‘Bes boven Bes’ bij Oosterhouw in Leens. Het boek bevat een overzicht van wilde bessen en kweekbessen

Lees verder

Aly van der Wal

Elke kunstenaar heeft iets eigens, iets dat hem fascineert, waar hij een speciale binding mee heeft. Voor Aly van der Wal is dat het wad. De wijze waarop zij de indrukken, die zij daar opdoet, omzet in beeldtaal is haar specialiteit.

Lees verder

Visserijmuseum

In de monumentale Rijksbetonningsloods, centraal gelegen aan de oude binnenhaven, is sinds 1994 het Visserijmuseum Zoutkamp gevestigd. Hier krijgt de bezoeker de gelegenheid om de geschiedenis en de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij te bekijken. 

Lees verder

Freya Noest

Poppenspeelster en scenemaker Freya Noest geeft diverse voorstellingen op scholen, in de natuur en in het Havenstraat Poppentheatertje Eya Popeya StiPP te Zoutkamp over onderwerpen uit het leven gegrepen.

Lees verder

Harm van der Meulen ~ Margriet Barends

ULRUM – Vanuit Utrecht betrokken Harm van der Meulen en Margriet Barends zo’n tien jaar geleden een pand met een bijzondere geschiedenis in Ulrum. Verschillende winkels waren gevestigd aan de Noorderstraat 14, tegenwoordig zijn er twee ateliers in gevestigd en is er een Bed & Breakfast, dat door Harm en Margriet Bed & Breakfast ‘Bij de Kunstenaars’ wordt genoemd.

Lees verder